De ce să vizitezi Oradea?

Sursă foto: www.digi24.ro

Oradea este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe din România.

Arhitectura este unul dintre punctele forte ale orașului, stilul Art Nouveau fiind predominant resimțit atât în interiorul clădirilor cât și pe fațada acestora. Clădirile orașului Oradea sunt viu colorate și oferă o imagine de ansamblu mai nuanțată față de alte orașe din România. O plimbare prin centrul acestei localități este de obicei prima opțiune a turiștilor, fiind o modalitate ideală de a admira arhitectura specifică în stilul Art Nouveau. Unele dintre clădirile faimoase din Oradea oferă posibilitatea turiștilor de a vizita și interiorul acestora, creându-le experiențe inedite și unice în România.

Sursă foto: visatorprinlume.ro

Pe lângă stilul inedit al clădirilor, o altă caracteristică ce face ca acest oraș să se distingă de celelalte este prezența florei și a faunei, fiind traversat de Râul Crișul Repede și având o mulțime de parcuri recent inaugurate. Dacă turiștii își încep vizita din centrul orașului, ei își pot continua plimbarea pe malul Crișului, proaspăt renovat. Acest oraș este perfect pentru iubitorii de natură tocmai pentru faptul că au o varietate de parcuri din care să aleagă pentru o scurtă recreere.

Sursă foto: www.bihon.ro

Dacă ești o persoană căreia îi place distracția și ”bălăcitul în apă”,să știi că Oradea dispune de un Aquapark care să îți satisfacă aceste dorințe. Este destinația perfectă pentru o excursie de familie sau pentru o mică ”evadare din realitate” alături de prietenii tăi. Așa că nu uita să treci Aquapark Nymphaea pe lista ta de locuri de vizitat în Oradea!

Sursă foto: www.ebihoreanul.ro

Revenind la capitolul plimbare, atât pe jos cât și cu mașina, Dealul Ciuperca este un punct turistic din Oradea care nu trebuie omis. Atât pe timp de seară cât și pe parcursul zilei, turiștii au parte de o priveliște inedită a orașului, fiind vizibilă panorama acestuia.

Sursă foto: ghidlocal.com