Fără antrenor, nu se poate atinge performanța
Fără antrenor, nu se poate atinge performanța

Fără antrenor, nu se poate atinge performanța

Orice tip de  sport reprezintă o activitate de natură fizică ce poate implica și competiții. Totodată, sportul este o activitate care influențează stilul de viață, sănătatea sau personalitatea unui om. Antrenorul este cel care îmbunătățește considerabil performanța unui începător.

1. Ce face, de fapt, un antrenor personal ?

În primul rând îți face o evaluare. Discută cu tine despre obiectivele tale, despre pașii care trebuie urmați și, în funcție de starea ta de sănătate, îți va personaliza un plan de antrenament. Aceasta înseamnă că rezultatele vor fi vizibile într-un timp ceva mai scurt decât dacă ai lucra singur. Tot antrenorul personal îți va corecta mișcarea, poziția și maniera în care lucrezi elementele în timpul antrenamentului, asigurându-se, în acest fel, că lucrezi grupa de mușchi pe care o are în vedere și nu o alta. Sunt antrenori personali care au ceva competențe si pe zona de nutriție și care îți vor oferi, pe lângă planul de antrenament personalizat și un plan alimentar menit sa îți ofere un stil de viață sănătos. Nu vorbim aici de regim alimentar sau de dietă, ci de un plan alimentar sănătos.

2. Ce abilități sunt necesare pentru un antrenor personal ?

Ei bine, abilitățile de comunicare sunt vitale pentru orice relație interumană. În sport, unde, cel puțin la început, poți întâmpina mari dificultăți la antrenamente, un antrenor bun care comunică bine te poate sprijini în continuarea demersului. Apoi, este esențial să comunice pe înțelesul tău și să te sprijine în creșterea motivației. Sunt necesare cunoștințe de sport, atât în ceea ce privește tipurile de exerciții care aduc beneficii unei anumite grupe de mușchi, cât și în ceea ce privește utilizarea aparatelor din sala de fitness. Evident, nu pot lipsi cunoștințele de anatomie și ceva informații legate de zona medicală, măcar cât sa îi permită să înțeleagă specificul unui diagnostic clinic –  acolo unde există – și adaptarea planului de antrenament nevoilor și limitărilor pe care clientul le are când vine la sala. Mai este nevoie de ceva răbdare pentru că interacționează cu diverse tipologii umane, dar și de autoritate pentru că, dacă nu reușește să se impună în fața clientului, rezultatele vor întârzia să apară sau nu vor apărea deloc. Din exterior, pregătirea personală arată ca o carieră de slam dunk. Te ajuți să ajuți oamenii într-un domeniu pe care-l iubești, e flexibil și ai multe opțiuni pentru locul în care poți lucra. Există o serie de lucruri minunate despre pregătirea personală, dar este important să vă uitați la fiecare unghi înainte de a vă deplasa.

Lucrul unul la altul – Dacă sunteți bine cu oamenii, pregătirea personală vă oferă șansa de a vă îngropa în situația fiecărui client, de a vă cunoaște și de a vă folosi apoi cunoștințele și creativitatea pentru a crea antrenamente care să le se potrivească.

Flexibilitate În multe cazuri puteți să vă stabiliți propriul program, să lucrați anumite ore sau anumite zile. Puteți chiar să vă puteți stabili propria taxă dacă lucrați pentru dvs.

Varietate – Formarea personală poate fi adesea un salt pentru alte lucruri, cum ar fi să fii instructor de fitness, un scriitor de sănătate sau să mergi mai departe în educația ta.

Dezavantaje:

Este greu să-ți faci un trai – formatorii personali pot face oriunde de la 15 $ și ora la mai mult de $ 100, în funcție de locul în care locuiți și lucrați. Sună minunat, dar instruirea cu normă întreagă este dificilă pentru oricine, chiar dacă ești tânăr și energic. Acest lucru poate limita numărul de ore pe care le puteți lucra și banii pe care îi faceți.

Venituri nesigure – Anularile se petrec tot timpul în pregătire personală, la fel ca orice altă profesie … poate chiar mai mult. Plățile pentru o sesiune nu motivează în mod necesar pe oameni să apară. Într-o zi puteți avea un program complet și toată lumea apare și, în următorii, toată lumea anulează.

Schimbările programărilor de ultim moment – Deoarece oamenii anulează în ultimul moment, nu știi niciodată dacă programul tău se va schimba. Nu numai că, majoritatea oamenilor doresc să se antreneze fie înainte de muncă, fie după aceea, orele voastre ocupate vor fi adesea foarte devreme sau târziu noaptea. Nu întotdeauna programul ideal.

Sunt nevoiți să vândă serviciile – Majoritatea oamenilor nu intră în afaceri deoarece iubesc vânzarea, dar aceasta este o parte a slujbei dvs., mai ales dacă lucrați la o sală de gimnastică comercială.

Riscul de arsură – pregătirea personală necesită multă energie, fizică și psihică. Este ușor să fii ars, mai ales dacă te antrenezi tot timpul.

Formatorii personali trebuie să aibă o multitudine de abilități. Câteva dintre caracteristicile care vă vor ajuta să includeți sunt:

  • Analitic
  • Răbdător
  • Cultivat
  • Persistent
  • Organizat
  • Un motivator eficient
  • Un bun ascultător

Ar trebui să vă bucurați de lucru cu diferite tipuri de oameni și să fiți un auto-motivator. Nu trebuie sa aratati ca un constructor de corpuri pentru a fi un antrenor de fitness, dar ar trebui sa conduceti cu siguranta un stil de viata sanatos pentru a fi un model bun pentru clientii dumneavoastra.

Toate acestea sunt utile, dar este de asemenea util să știm ce înseamnă să antrenezi zi de zi clienții. Aceasta e ceva ce poți învăța atunci când vei obține certificarea, dar experiența este întotdeauna cel mai bun profesor. Antrenamentul poate părea o briză, dar este mai dur decât vă puteți da seama.

RĂMÂI MOTIVAT ÎN FIECARE ZI!

Referințe

Categorii: