Beneficiile sportului pentru o viață sănătoasă
Beneficiile sportului pentru o viață sănătoasă

Beneficiile sportului pentru o viață sănătoasă

Sportul este o activitate care aduce bunăstare din punct de vedere psihologic, dar și o îmbunătățire din punct de vedere fizic. Orice alegere ai face, este important să știi că organismul are nevoie de o perioadă de acomodare de aproximativ o lună. Așadar, dacă vrei să îți schimbi programul în ceea ce privește sportul și antrenamentul, ai nevoie de mai multă detereminare în prima lună, până când organismul se obișnuiește cu schimbarea și începe să dea randament.

1. Sportul este o soluție eficientă pentru o viață mai sănătoasă!

Se știe deja faptul că sportul are o mulțime de beneficii când vine de vorba de sănătate și fără orice urmă de activitate fizică, viețile noastre ar putea arăta diferit. Fie că practici sport regulat sau doar te deplasezi pe jos la muncă, școală sau facultate sau poate pur și simplu ai ieșit la o plimbare să te recreezi, cât timp întreprinzi orice fel de acțiune care implică mișcare, reușești să te menții sănătos și să ai o viață activă. În acest articol ne propunem să vă prezentăm câteva beneficii ale sportului pentru sănătatea noastră și de ce ar fi bine ca antrenamentele fizice să devină parte din rutina zilnică.

2. Menținerea unei greutăți corporale optime

Unul dintre multele beneficii ale sportului, este acela de a ne ajuta să ne menținem greutatea optimă pentru corpul nostru. Din cauza greutății excesive, pot apărea unele riscuri probleme de sănătate, precum: diabetul zaharat de tip 2 sau probleme cardiovasculare. Astfel, sportul poate îmbunătății calitatea vieții în mod semnificativ și reduce riscul chiar și în cazul pacienților care se confruntă cu anumite probleme de sănătate, precum cele enumerate mai sus. De asemenea, sportul reprezintă o metodă excelentă pentru scăderea în greutate, iar pentru a te menține în formă, dar și a slăbi, se poate opta pentru exerciții, precum: streching, alergări, plimbări cu bicicleta sau exerciții care implică ridicarea unor greutăți. Bineînțeles, sportul și alimentația merg împreună. Deci, dacă dorești să slăbești, nu e de ajuns doar să îți schimbi regimul alimentar, dar și activitatea fizică trebuie să joace un rol important în evoluția ta. Încearcă să descoperi ce fel de exerciții sunt potrivite pentru scopul pe care îl ai. Dacă scopul tău e acela de a pierde în greutate, vei face exerciții care să te ajute să ajungi mai repede unde îți dorești, cum sunt exercițiile cardio. Nu e obligatoriu să ajungi să faci performanță în sport, ci poți practica sportul și doar ca pe un hobby, să începi să te simți mai bine și că trăiești cu adevărat.

3. Ameliorează depresia și anxietatea

Când ne gândim la sport, îl putem percepe ca pe un medicament natural și complet gratuit, accesibil oricui dorește să aiba parte de el. Astfel, sportul acționează ca un bun antidepresiv și ameliorează anxietatea, stimulând producția serotoninei, substanță care, mai numită și ,,hormonul fericirii”, este secretată de creier și ne poate readuce starea de bine și de fericire. De aceea, având în vedere că depresia și anxietatea sunt probleme tot mai des întâlnite, ne putem gândi mai serios la efectele absolut extraordinare ale sportului pentru viața noastră, nu doar fizică, dar și mentală. S-a demonstrat faptul că oamenii care tind să fie mai depresivi sau anxioși de fel, au început să se simtă mai bine cu ei înșiși. De asemenea, sportul nu este deloc de neglijat nici dacă vorbim despre stres. În ziua de azi, într-o lume care se află în continuă schimbare și totul se mișcă extrem de repede, unii dintre noi e posibil să nu fie comozi cu felul în care evoluează lucrurile și să înceapă să se strezeze când vine vorba de job, școală, facultate, diferite activități și să nu știe ce pot face în astfel de situații. În aceste momente, prea puțini se gândesc la faptul că stările de depresie și anxietate care pot apărea în urma tuturor acestor factori, pot fi reduse nu cu pastile și medicamente minune, ci natural prin practicarea oricărui tip de sport sau pur și simplu activitate fizică, mișcare. 

RĂMÂI ÎNCREZĂTOR ȘI MOTIVAT!

Referințe:

Categorii: