Top 10 alimente care sporesc inteligența
Top 10 alimente care sporesc inteligența

Top 10 alimente care sporesc inteligența

Alimentele pe care le consumi îţi pot influenţa în mod pozitiv performanţele intelectuale, capacitatea de concentrare şi gândirea. Conform specialiştilor, acestea pot contribui inclusiv la creşterea nivelului de inteligenţă şi la îmbunătăţirea stării de spirit. Ca orice muşchi, creierul îşi va spori activitatea dacă este întreţinut cum trebuie. Creierul uman are nevoie de combustibil puternic pe care îl obţine din grăsimile bune, antioxidanţi şi carbohidraţi de bună calitate.

Specialiştii recomandă 10 alimente bogate în nutrienţi care stimulează memoria, sănătatea creierului şi coefcientul de inteligenţă.

1. Sfecla

Sfecla este foarte bogată în vitamina B. Acest nutrient vital vă ajută să procesaţi rapid datele şi să sortaţi amintirile. Sfecla proaspătă este considerată un antidepresiv natural. În plus, acidul folic din sfeclă asigură protecţia inimii.

2. Fructe de pădure

Zmeura şi afinele conţin compuşi antocianici care protejează memoria. Capsulele compuşilor de căpşuni protejează memoria pe termen lung. Un studiu britanic a constatat că persoanele care au consumat zilnic afine şi-au îmbunătăţit considerabil memoria în doar câteva luni.

3. Untură

Nu, nu este o greşeală. Tipul corect de untură poate face minuni pentru creier. În plus, grăsimea monosaturată scade riscul de depresie. Este, de asemenea, o sursă bogată de vitamina D, un hormon vital ce împiedică apariţia demenţei. Pentru cea mai sănătoasă untură, asiguraţi-vă că achiziţionaţi produsul de la un agricultor care îşi creşte animalele pe păşuni ecologice.

4. Ardei roşu

Ardeiul roşu este extrem de bogat în capsaicină, un compus ce luptă împotriva durerii. Dar, creierul uman este de fapt încărcat cu receptori pentru capsaicină, care eliberează endorfinele de reducere a stresului, ceea ce duce la o mai bună concentrare.

5. Varză de Bruxelles

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că planta cruciferă este bogată în molecule pe care corpul nostru le transformă în diindolilmetan, un stimulant al sistemului imunitar care ajută la protejarea celulelor creierului. Conţinutul bogat de antioxidanţi luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă cancer şi a deşeurilor produse de corp.

6. Seminţe de dovleac

Seminţele de dovleac sunt mici comori umplute cu triptofan, un element crucial în menţinerea sănătăţii creierului, folosit pentru a crea serotonina, o componentă cheie a stării de spirit.

7. Mere

Merele conţin catechine, substanţe care ne protejează de substanţele chimice dăunătoare creierului. Asiguraţi-vă că alegeţi mere ecologice, catechinele fiind găsite în coaja fructului, partea expusă pesticidelor.

SPOREȘTE-ȚI INTELIGENȚA!

Referințe:

Categorii: