Greșelile în fitness – Un impediment în calea succesului
Greșelile în fitness – Un impediment în calea succesului

Greșelile în fitness – Un impediment în calea succesului

Provocările în fitness

Începătorii în fitness fac multe greșeli în timpul exercițiilor fizice, greșeli care îi împiedică să obțină rezultatele maxime din activitatea pe care ei o desfășoară în timpul practicării exercițiilor.

Pentru a nu ne compromite programul de fitness, este important să evităm următoarele greșeli adesea întâlnite în timpul desfășurării activităților fizice:

1. Exercitarea efortului în exces asupra aparatelor

Apucarea strânsă a echipamentului duce la îndoirea spatelui și obosește mai repede organismul. De asemenea, îl împiedică pe cel care practică exercițiile să își miște mâinile, mișcări care ajută la accelerarea bătăilor cardiace. Exercitarea unui efort excesiv asupra echipamentelor de fitness, poate duce nu doar defectarea aparaturii, dar poate afecta și calitatea exercițiilor pe care le face sportivul. Astfel de greșeli pot fi întâlnite de obicei atunci când sportivul este la început și nu cunoaște prea bine tehnicile corecte de execuție sau atunci când, sportivul devine avansat, experimentat și abuzează intenționat de aparate, pentru a-i crea o stare de superioritate.

2. Lipsa folosirii musculaturii abdominale

Multe persoane fac abdomene fără a-și tonifia musculatura abdominală. Acest lucru se întâmplă deoarece sportivii folosesc partea superioară a trunchiului. Exercițiile trebuie făcute mintal. Contracția trebuie făcută cu musculatura de la nivelul cutiei toracice, până la șold. Vizualizați mintal folosirea mușchilor și relaxați ceilalți mușchi, deoarece acei mușchi nu trebuie să lucreze.

3.Mișcările de tracțiune efectuate necorespunzător

Având în vedere că acest aparat are un stâlp deasupra capului, unele persoane fac greșeli. Multe  persoane împing capul înainte și trag de stâlp în jos prin spatele capului. Procedând în acest fel se pot provoca afecțiuni ale coloanei vertebrale sau gâtului, iar spatele tău nu va mai avea formă de V ce se formează în timp. Bara se trage prin fața umerilor și toracelui și se pune focus asupra contracțiilor musculaturii și a spatelui.

4. Mișcări prea rapide

Ridicarea greutăților într-un ritm foarte rapid determină o creștere a tensiunii arteriale, pune în pericol articulațiile și dereglează rezultatele exercițiilor. Cea mai eficientă metodă pentru exercițiile de forță musculară este: în punctul de ridicare, unde sunt efectuate două respirații, se ține respirația până la sfârșit de contracție, apoi se inspiră profund pe patru timpi.

5.Spatele cocârjat

Există persoane în sala de forță, care din diferite motive se sprijină de aparate. Acest lucru s-a observat în timp ce persoanele exersează pe stepper, pe bicicletă și alte aparate, iar foarte mulți dintre ei se sprijină pe acestea și își compromit astfel viața. Când spatele este încovoiat, coloana vertebrală nu mai are destul suport, așa că este recomandat să se stea cu spatele drept în timpul exercițiilor.

Este bine oricând, câtă vreme momentul îți este convenabil. De altfel, alegerea intervalului de timp optim este primul pas al reușitei antrenamentelor, altfel nu vei reuși să fii consecvent.

Așadar, include sportul în rutina ta într-un moment în care șansele să renunți sunt minime. Nu-ți stabili antrenamentul seara dacă știi că scapi târziu de la birou și de cele mai multe ori nu te încadrezi în timp, nici dimineața, dacă nu ești o persoană matinală. În cazul în care lucrezi de acasă, pauza de prânz poate fi un moment bun pentru sport, mai puțin dacă e vorba de un antrenament outdoor în zilele caniculare.

NU UITA CĂ SĂNĂTATEA TA ESTE IMPORTANTĂ!

Referințe: