Exerciții fizice acasă pentru abdomen
Când vorbim despre exercițiile fizice, ne putem gândi la sălile de fitness sau la exercițiile pe care le putem face acasă. Oricum ar fi, sportul, sub orice formă ar fi făcut, este extrem de benefic pentru sănătate și rezolvă o multitudine de probleme și afecțiuni. Când ne gândim la sportul acasă, ne pot veni în minte o multitudine de exerciții și tehnici diverse de execuție, în funcție de exercițiul sau exercițiile pe care le practicăm. În articolul de astăzi, ne propunem să vă prezentăm câteva modele de exerciții care pot fi făcute atât de amatori, cât și de neexperimentați chiar în propria casă sau la sala de fitness.
Astfel, primul exercițiu de pe lista noastră ar fi abdomenele. Un exercițiu comun și destul de ușor de făcut, care are drept scop lucrarea și tonifierea masei musculare din zona abdomenului și este benefic pentru persoanele care doresc să arate mai bine și mai sănătos.
1. Abdomene din culcat cu aproprierea palmelor de genunchi
Exercițiul este compus din mai multe mișcări prin care masa musculatura se contractă și se poate dezvolta. Poziția inițială presupune ca persoana care execută mișcarea să fie culcată dorsal și cu brațele întinse înainte sau cu palmele la ceafă. În acest timp, picioarele trebuie să stea îndoite din articulația genunchilor, iar tălpile așezate pe sol, rezultând poziția corectă din care se execută abdomenele.
2. Abdomene din culcat cu mâinile în aer pe lângă genunchi
Un alt mod de a executa abdomenele ar fi din menținerea fixă a picioarelor pe tot parcursul exercițiului din articulația genunchilor, la u unghi de 90 de grade, unde brațele trebuie să fie întinse lateral pe lângă corp.
3. Abdomene prin ridicarea corpului și picioarelor simultan
În timpul execuției, când mâinile și picioarele sunt întinse, exercițiul se execută prin ridicarea acestora simultan, generând un punc de întâlnire în aer a celor două, iar abdomenul, din această poziție, se contractă și mușchii sunt lucrați.
Exerciții fizice acasă cu greutăți
Pentru acest gen de exerciții se recomandă folosirea greutăților de tip gantere, cu greutate ajustabilă, pentru a permite efectuarea diferitor tipuri de exerciții și la diferite niveluri de dificulate.
1. Ridicări cu gantere pentru umeri din șezut
Pentru primul tip de exercițiu nu este nevoie decât de niște gantere și o bancă pentru sport sau un scaun obinuit, de preferat cu spătar care să fie drept, pentru a servi drept suport pentru spate în timpul executării manevrelor. Poziția inițială presupune așezarea ganterelor în pe coapsă, în poziție verticală și se continuă prin a ridica ambele gantere în sincron, până când acestea se apropie una de cealaltă de asupra capului. După această etapă, greutățile se coboară ușor, dar nu dintr-odată, astfel încât mușchiul să se mențină în contracție și mișcarea pornește prin îndoirea brațelor din articulația coatelor.
2. Ridicări laterale cu gantere – exerciții pentru umeri
Acest exercițiu presupune ca persoana care execută mișcarea, să se afle în poziție vertical, în fiecare mână având câte o ganteră. Picioarele trebuie să fe înepărtate la nivelul umerilor, iar mișcare brațelor se face alternativ, ridicând pe rând fiecare ganteră, dar nu mai sus de nivelul bărbiei.
3. Fluturări laterale pentru umeri
Un alt exercițiu, asemănător celui de dinainte, implică în continuare folosirea unor gantere pentru a putea fi efectuat, dar de această dată, brațele se ridică în lateral. Exercițiul se efectuează prin ridicarea ganterelor în același timp și se execută pe rând câte 8 repetări pentru fiecare mână.