E timpul să încercăm o rețetă sănătoasă și foarte gustoasă, potrivită atunci când nu ai prea mult timp pentru a găti. E vorba de salata Caesar!!!
Ingrediente
- 450-500g salată iceberg
- 1 piept de pui
- 250g iaurt grecesc
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- crutoane
- 2 căței de usturoi
- parmezan
- busuioc
- sare și piper
Mod de preparare
- Spală bine salata și zvânt-o, apoi taie-o în cubulețe medii.
- Taie pieptul de pui în jumătate pe verticală (asigură-te că nu are os) apoi fiecare bucată mai taie-o în 2 pe orizontală și pune-le pe o farfurie. Asezonează carnea cu sare și piper, răzuiește coaja de la o lămâie și stropește-o cu ulei. Maseaz-o puțin cu mâinile până ce condimentele vor acoperi carnea.
- Pune carnea de pui pe o tigaie grill bine încinsă și rumenește-o pe fiecare parte circa 5-6 minute sau până obții o culoare auriu-cafenie. După care scoate carnea pe o farfurie și las-o să se odihnească 10 minute.
- Între timp ocupă-te de dressing (sos pentru salată): adaugă într-un bol iaurtul, zeama de lămâie, răzuiește parmezan și cățeii de usturoi, toarnă uleiul și condimentează cu sare, piper negru și amestecă totul împreună.
- Pune salata tăiată într-un bol, adaugă deasupra 3 linguri de sos și amestecă bine până se acoperă toate frunzele. Aranjează-le pe un platou, deasupra adaugă carnea tăiată felii sau cubulețe, crutoanele, decorează cu parmezan și câteva frunze de busuioc.
- Servește salata Caesar cu sosul rămas. Poftă bună! 🙂

Sursa: Valerie’s Food