Bliss on a plate

Gustări

Salată Caesar


E timpul să încercăm o rețetă sănătoasă și foarte gustoasă, potrivită atunci când nu ai prea mult timp pentru a găti. E vorba de salata Caesar!!!

Ingrediente

  • 450-500g salată iceberg
  • 1 piept de pui
  • 250g iaurt grecesc
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline
  • crutoane
  • 2 căței de usturoi
  • parmezan
  • busuioc
  • sare și piper

Mod de preparare

  1. Spală bine salata și zvânt-o, apoi taie-o în cubulețe medii.
  2. Taie pieptul de pui în jumătate pe verticală (asigură-te că nu are os) apoi fiecare bucată mai taie-o în 2 pe orizontală și pune-le pe o farfurie. Asezonează carnea cu sare și piper, răzuiește coaja de la o lămâie și stropește-o cu ulei. Maseaz-o puțin cu mâinile până ce condimentele vor acoperi carnea.
  3. Pune carnea de pui pe o tigaie grill bine încinsă și rumenește-o pe fiecare parte circa 5-6 minute sau până obții o culoare auriu-cafenie. După care scoate carnea pe o farfurie și las-o să se odihnească 10 minute.
  4. Între timp ocupă-te de dressing (sos pentru salată): adaugă într-un bol iaurtul, zeama de lămâie, răzuiește parmezan și cățeii de usturoi, toarnă uleiul și condimentează cu sare, piper negru și amestecă totul împreună.
  5. Pune salata tăiată într-un bol, adaugă deasupra 3 linguri de sos și amestecă bine până se acoperă toate frunzele. Aranjează-le pe un platou, deasupra adaugă carnea tăiată felii sau cubulețe, crutoanele, decorează cu parmezan și câteva frunze de busuioc.
  6. Servește salata Caesar cu sosul rămas. Poftă bună! 🙂
rețetă salată caesar

Sursa: Valerie’s Food

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.